Termene și condiții

Termene și condiții de utilizare a serviciului XTaxiTransfer

Ultima actualizare: 01.09.2018

1. DEFINITII, RELATIA CONTRACTUALA.
Prezentele TERMENE si CONDITII reglementeaza modul de utilizare de catre Client/Utilizator a adreselor web si aplicatiilor conexe, a continutului acestora precum si a serviciilor puse la dispozitie de catre INDEX SRL, persoana juridica romana (denumita in continuare INDEX sau Compania) cu sediul in Ploiesti, Str. Armasi nr. 37b, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J29/2221/1991, CUI 1353728, atribut fiscal RO.

IndexTaxi si XTaxiTransfer - XTT sunt marci inregistrate in proprietatea INDEX S.R.L., cu sediul in Ploiesti, Str. Armasi nr. 37b, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J29/2221/1991, CUI 1353728, atribut fiscal RO.

Site reprezinta adresele web www.indextaxi.ro, www.944.ro, www.0256933.ro, www.xtt.ro si www.xtaxitransfer.ro care se afla in folosinta Companiei, aceasta detinand drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului Site-ului.

Client - persoana fizica sau juridica ce are sau obtine acces la SITE, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre INDEX (electronic, telefonic etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre INDEX si utilizatorul care si-a creat sau caruia i-a fost creat un CONT.

Partener - persoana juridica transportator autorizat conform legii dupa caz, ce are sau obtine acces la SITE, in urma acceptarii termenelor si conditiilor sau in baza unui contract/acord de utilizare existent intre INDEX si utilizatorul care si-a creat sau caruia i-a fost creat un CONT, in scopul acceptarii solicitarilor de transport sau inchiriere publicate de catre CLIENTI prin intermediul instrumentelor puse la dispozitie de catre SITE.

Serviciu - furnizarea catre Utilizator a accesului la evaluarile si instrumentele de rezervare/acceptare disponibile pe Site. Accesul este conditionat de furnizarea tuturor informatiilor pentru efectuarea platii online cu cardul bancar sau prin trimiterea unui SMS prin intermediul telefonului mobil. Pentru accesul la Serviciu si efectuarea platii utilizatorul va furniza detinatorului Site-ului toate datele solicitate de procesatorul de plati online, precum si datele necesare emiterii facturii fiscale de catre INDEX sau oricare din Partenerii acestuia.

Utilizator - orice persoana fizica sau juridica ce se inregistreaza pe Site si acceseaza continutul acestuia pus la dizpozitie de catre detinatorul Site-ului, indiferent de calitatea de angajat, partener sau client INDEX ori imputernicit al oricaruia dintre acestia, indiferent daca plaseaza sau nu o comanda pentru rezervarea vreunui serviciu;

Acordul il reprezinta bifarea casutei "Sunt de acord cu termenele si conditiile respectiv cu prelucrarea datelor cu caracter personal" si are valoare contractuala intre INDEX si dumneavoastra.

Contract la Distanta se înţelege contractul incheiat intre INDEX şi Client sau Partener dupa caz, fără prezenţa fizică simultană in acelasi spatiu a partilor, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanţă (online, telefonic, sms, email), până la si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul;

Taxa de anulare reprezinta taxa perceputa clientului in cazul anularii unei rezervari, dupa data limita de anulare gratuita, cu valoare comunicata in momentul efectuarii rezervarii.

Taxa de neprezentare client reprezinta taxa perceputa in cazul neprezentarii clientului la locul de imbarcare, intr-un interval de maxim 10 minute dupa ora rezervata (30 de minute in cazul imbarcarilor din aeroporturi) cu valoare comunicata in momentul rezervarii.Timpii limita specificati pot fi mariti cu acordul soferului, doar daca clientul instiinteaza despre intarziere soferul inainte de expirarea acestora, caz in care se va plati un cost pentru asteptare suplimentara.

Contractul se considera incheiat cu CLIENTUL in momentul primirii de catre acesta, prin intermediul postei electronice si/sau SMS ori telefonic, a notificarii de acceptare a rezervarii.

Contractul se considera incheiat cu PARTENERUL in momentul primirii de catre acesta prin intermediul postei electronice, scrise si/sau SMS ori telefonic a notificarii de acceptare a conformitatii capacitatii de executie a serviciului.In acest sens va informam ca, in scopul gestionarii cat mai usoare, rapide si corecte a oricarei solicitari sau sesizari telefonice, precum si pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite, convorbirile telefonice vor fi inregistrate si utilizate exclusiv in aceste scopuri.

Drepturile si obligatiile contractuale se transfera fiecarui Partener in relatia punctuala cu fiecare CLIENT pentru care a acceptat onorarea oricarei comenzi din partea acestuia.

2. INREGISTRAREA UTILIZATORULUI
Pentru a beneficia de Serviciile oferite de INDEX prin intermediul site-urilor www.xtt.ro si www.xtaxitransfer.ro, va obligati si garantati ca furnizati date reale, exacte si complete despre Utilizator, astfel cum se solicita prin formularul de inregistrare. Detinatorul Site-ului isi rezerva dreptul (nu si obligatia) de a verifica autenticitatea datelor de inregistrare ale Utilizatorilor referitoare la existenta acestora. Prin acceptarea termenelor si conditiilor, Utilizatorul isi exprima acordul pentru eventualele verificari ce vor fi efectuate de administratorii Site-ului ca masura de siguranta pentru realitatea si exactitatea datelor furnizate. In cazul in care se constata ca informatiile puse la dispozitie de Utilizator sunt inexacte sau neconforme celor furnizate de organele in drept, detinatorul Site-ului isi rezerva dreptul de a suspenda sau a sista accesul Utilizatorului in cauza la Serviciile Site-ului si de a refuza incercarile curente sau viitoare de accesare a Serviciilor oferite pe Site. Prin accesarea Site-ului si a Serviciilor puse la dispozitie, Utilizatorul garanteaza ca ofera detinatorului Site-ului date corecte fiind unicul responsabil pentru informatiile furnizate. Avand in vedere faptul ca prin intermediul aplicatiei detinatorul acestuia furnizeaza Utilizatorului continut digital care nu este livrat pe suport material, iar furnizarea incepe la solicitarea prealabila a utilizatorului exprimata prin inscrierea datelor acestuia in Site, utilizatorul va pierde dreptul la retragere dupa ce a accesat serviciie furnizate prin intermediul aplicatiei si a acceptat termenele acesteia.

3. DATE DE FACTURARE SI PLATA
INDEX asigura caracterul confidential al datelor si informatiilor transmise prin intermediul serverelor sale, sau stocate pe ele, precum si a datelor cu caracter personal eventual solicitate Utilizatorilor la inregistrare. Accesarea Serviciilor pe Site presupune luarea la cunostiinta a drepturilor mai sus mentionate si acordul ca datele de contact sa fie folosite de catre detinatorul Site-ului in scopul trimiterii catre Utilizator a confirmarii achitionarii serviciilor, diverse oferte speciale, promotii etc., dar numai cu acordul prealabil al acestuia. Scopurile colectarii datelor sunt: reclama, marketing si publicitate, precum si servicii de comunicatii electronice. INDEX utilizeaza metode si tehnologii de securitate pentru a proteja datele cu caracter personal colectate conform prevederilor legale in vigoare si depune toate eforturile rezonabile, justificate comercial pentru protejarea datelor cu caracter personal colectate. În cazul platilor efectuate cu cardul, comercializarea se efectueaza prin intermediul solutiilor de plata online oferite de tertul autorizat Netopia Sistem SRL. In vederea eliminarii riscului ca datele dumneavoastra sa intre in posesia si sa fie folosite abuziv de persoane neautorizate: a) Netopia Sistem SRL garanteaza securitatea sistemelor informatice b) In cazul sistemului 3D Secure pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, datele legate de cardul dumneavoastra sunt introduse direct in sistemele Visa sau MasterCard, iar in cazul in care cardul dumneavoastra a fost emis de catre o banca certificata in sistemul 3D Secure, autorizarea tranzactiei se face doar dupa autentificarea dumneavoastra in acest sistem - introducerea unui cod/parola secreta stiuta numai de dumneavoastra, similar codului PIN la tranzactiile de la ATM sau introducerea unui cod de securitate primit prin SMS.

4. MODIFICARILE SERVICIULUI
Detinatorul Site-ului isi rezerva dreptul de a modifica sau intrerupe, temporar sau permanent, Serviciile puse la dispozitie (in totalitate sau numai in parte). In acest caz, detinatorul Site-ului nu este raspunzator fata de Utilizator sau fata de o terta persoana pentru orice modificare, suspendare sau intrerupere a serviciilor disponibile prin intermediul INDEX.

5. PROPRIETATE INTELECTUALA
Utilizatorul declara in mod expres ca a luat la cunostinta de faptul ca toata creatia grafica, continutul Site-ului si serviciile sunt proprietatea INDEX. Fac exceptie informatiile si elementele grafice inregistrate de utilizatori, precum si semnele grafice apartinand altor entitati. Utilizatorul accepta ca orice software folosit in legatura cu Serviciile oferite de Site contin informatii confidentiale si aflate sub drept de proprietate, fiind protejate de legile privind dreptul de proprietate intelectuala, industriala si alte legi aplicabile. Utilizatorul se obliga sa nu reproduca, sa nu copieze, sa nu vanda sau sa exploateze Serviciile, informatiile si/sau materialele audio-video la care are acces ca urmare a utilizarii acestui Site, in parte sau complet. Utilizatorului ii este interzisa modificarea, copierea, inchirierea, cedarea, imprumutul, vanzarea, distributia sau crearea unor materiale derivate bazate pe Serviciile sau programele folosite in cadrul Site-ului.

6. RASPUNDERE
Utilizatorul declara in mod expres ca accepta urmatoarele conditii:

  6.1. Utilizarea Serviciilor puse la dispozitie pe Site se face pe propria raspundere

  6.2. Solicitarea unei rezervari nu ofera garantia unei confirmari a onorarii acesteia. Compania va depune toate eforturile rezonabile pentru a oferi un vehicul de pasageri, în stare bună de funcționare, de clasa solicitata in rezervare sau în caz de indisponibilitate, un vehicul alternativ rezonabil.

  6.3. In cazul plasarii unei comenzi urmata de neconfirmarea acesteia, sumele existente in balanta clientului nu vor fi debitate.

  6.4. In cazul in care serviciul de transport a fost executat de catre un PARTENER, acesta va fi intotdeauna responsabil fata de CLIENTUL caruia i-a acceptat si executat o rezervare, in interiorul LIMITELOR RASPUNDERII.Intrucat contractul este unul de transport, siguranta pasagerilor este raspunderea exclusiva a PARTENERULUI care a executat transportul.

  6.5. In cazul imposibilitatii executarii cursei rezervate si confirmate de catre unul dintre parteneri, INDEX isi rezerva dreptul de a inlocui PARTENERUL transportator initial, cu unul apt sa indeplineasca rezervarea conform categoriei solicitate

  6.6. In cazul neprezentarii transportatorului sau inlocuitorului desemnat, la locul de imbarcare al unei comenzi confirmate, balanta clientului va fi creditata cu contravaloarea incasata a cursei plus o suma fixa cu titlu de despagubire, in valoare de 80% din taxa de neprezentare perceputa in cazul clientului. Compania este absolvita in mod expres de orice raspundere, inclusiv, dar nu limitat la garantiile indirecte de vanzare sau de conformitate cu specificatiile pentru un anume scop.

  6.7. Detinatorul INDEX nu ofera nici o garantie ca:
- Serviciile implinesc toate cerintele Utilizatorilor;
- Serviciile vor fi neintrerupte, la timp, sigure sau fara erori;
- Erorile de program vor fi corectate.

  6.8. Pretul serviciului rezervat (cu exceptia celor tip taxi) este cel calculat si afisat de catre sistem in momentul solicitarii.Calculul este bazat pe lungimea traseului cerut si a duratei estimate pe de o parte si pe momentul executarii cursei - zi sau noapte, in cursul saptamanii ori in week-end sau sarbatori legale, pe de alta parte.Acesta va ramane fixat indiferent daca durata sau lungimea cursei se modifica din cauza conditiilor de trafic.Orice solicitare suplimentara intervenita din partea clientului in timpul executarii transportului (modificare ruta, stationari/opriri suplimentare, prelungire durata) poate fi onorata doar cu acordul soferului si va atrage dupa sine perceperea unui cost suplimentar.Ruta aleasa initial ca baza a calculului de pret poate fi schimbata la cererea clientului doar cu acordul soferului.

  6.9. Preturile convenite pentru rezervarile tip abonament pot fi modificate de catre INDEX oricand, cu conditia ca clientul sa fi fost notificat asupra noilor preturi, cu cel putin 30 de zile inainte.

  6.10. Daca rezervarea va fi facuta pentru mai mult de 4 pasageri, clientul va solicita masini din clasa Van sau un numar corespunzator de masini cu 4 locuri.Este interzis transportul unui numar de pasageri mai mare decat capacitatea legala a autoturismului.

  6.11. Daca se doreste transportul de animale de companie, clientul trebuie sa specifice acest lucru in momentul rezervarii, precum si dimensiunea aproximativa a custii. Este interzis transportul animalelor de companie inafara custii destinate transportului. Cainii de insotire persoane cu handicap sunt exceptati de la aceasta regula, insa trebuie anuntata deplasarea in momentul rezervarii. Ne rezervam dreptul de a anula o rezervare la punctul de imbarcare daca nu exista informarea privind transportul de animale.

  6.12. Toate taxele de parcare sau de autostrada ori treceri de pod de pe traseu, vor fi suportate de catre client, daca nu este altfel specificat prin alt contract decat prezentele termene si conditii.

  6.13. Index poate refuza la discretia sa absoluta orice rezervare daca balanta contului este negativa in momentul incercarii de rezervare. De asemenea compania poate refuza orice cursa daca pasagerul sau cel putin unul dintre acestia este (in opinia sa) in stare de ebrietate sau sub influenta drogurilor. Dreptul de a refuza executarea apare si daca bagajele transportate sunt prea multe sau supradimensionate si nu incap in portbagaj sau daca nu se incadreaza in categoria bagaje de mana.

  6.14. Pe toata durata transportului, in interiorul autoturismului este interzis fumatul sau consumul de bauturi alcoolice.

  6.15. In timpul deplasarii, toti pasagerii sunt obligati sa poarte centurile de siguranta.

7. LIMITELE RASPUNDERII
Utilizatorul accepta in mod expres ca detinatorul Site-ului nu va fi raspunzator pentru nici un fel de daune sau prejudicii directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la prejudicii prin pierdere de profit, posibilitatea de folosire, date sau alte pierderi intangibile sau incomensurabile (chiar daca detinatorul a fost anterior informat despre posibilitatea aparitiei unor asemenea pierderi), rezultand din:
- utilizarea sau imposibilitatea utilizarii Serviciilor INDEX;
- acces neautorizat la sau deteriorarea transmisiilor sau datelor Utilizatorului;
- declaratii sau actiuni ale unei terte parti asupra Serviciilor Site-ului;
- orice alta problema legata de Serviciile Site-ului.


De asemenea, nu suntem responsabili de pierderi cauzate de nerealizarea altor legaturi de transport planificate, clientul are responsabilitatea de a stabili ora de imbarcare care sa permita sosirea la timp pentru imbarcarea de legatura, chiar si daca timpul necesar transportului s-ar dubla fata de cel estimat din cauza conditiilor concrete de trafic intampinate pe traseu. In termenele generale compania nu va fi răspunzătoare față de Client si nu este considerata a fi o încălcare a contractului orice întârziere sau orice eșec in a îndeplini oricare dintre obligațiile sale asumate în temeiul contractului atunci cand întârzierea sau eșecul nu sunt cauzate de catre ea.

În ceea ce privește serviciile în general, răspunderea Companiei în cazul bunurilor pierdute sau deteriorate precum si răspunderea in caz de accident sau incident si vatamari corporale este asigurata exclusiv prin asigurarile pentru bagajele transportate precum si RCA si CASCO, iar aceste limite sunt definite periodic de catre autoritati.

Termenele şi condiţiile privind transportul precum şi limitările de răspundere, se aplică angajaţilor şi partenerilor noştri, în aceeaşi măsură în care se aplică şi pentru noi.

8. NOTIFICARI SI COMUNICARI
Detinatorul INDEX poate face notificari privind schimbarea Termenelor si Conditiilor sau alte chestiuni prin afisarea de instiintari catre Utilizatori in mod general, pe Site sau in aplicatiile mobile. Notificarile/comunicarile adresate Utilizatorilor vor fi facute pe cale electronica, prin e-mail, SMS, telefonic sau prin posta dupa cum consideram de cuviinta in fiecare caz, iar utilizatorul declara ca este de acord cu primirea acestora.

9. FORTA MAJORA
INDEX respectiv angajatii si partenerii sai, nu sunt obligati a se conforma obligatiilor prevazute in Termenele de Utilizare daca apar cauze aflate in afara controlului lor, incluzand dar nelimitandu-se la evenimente fortuite, alte actiuni/inactiuni de care administratorii Site-ului nu sunt responsabili. In orice caz, aparitia fortei majore, apara de raspundere partea care o invoca.

10. LEGEA APLICABILA
Prin accesarea acestui Site web, Utilizatorul accepta ca acest contract si orice disputa legata de el sunt guvernate si interpretate in concordanta cu legile romane, iar Utilizatorul admite sa se supuna jurisdictiei exclusive a instantelor judecatoresti din Romania, Ploiesti jud. Prahova. INDEX nu ofera garantia ca, continutul acestui Site se supune legilor (inclusiv celor de proprietate intelectuala) altor tari in afara Romaniei. Daca Utilizatorul acceseaza acest Site din afara Romaniei, o face pe riscul sau si este singur responsabil de respectarea legilor tarii in care se afla.

11. SERVICII SI CONTINUT FURNIZAT DE TERTI
INDEX utilizează servicii terțe precum cele oferite de Google pentru căutarea locaţiilor de îmbarcare/debarcare/intermediare, pentru a afișa harta statică a traseului propus, pentru estimarea distanței, duratei și a posibilului traseu. Utilizarea de către dvs. a acestor servicii și conținuturi furnizate de Google este supusă Termenelor și condițiilor Google și Politicii de confidențialitate Google.

12. CLAUZE FINALE
Termenele de Utilizare reprezinta acordul partilor si reglementeaza folosirea de catre Utilizator a Serviciilor INDEX, inlocuind orice acord precedent dintre Utilizator si detinatorul Site-ului.

In cazul in care, ulterior lansarii Site-ului, vor fi implementate Servicii suplimentare puse la dispozitie pe Site, aceste Servicii vor fi supuse acelorasi reguli si conditii cuprinse in prezentele clauze, in cazul in care acestea nu vor beneficia de conditii distincte de prezentele. Încetarea prezentului contract nu aduce atingere oricăror drepturi și / sau obligații ale Companiei și / sau ale Clientului acumulate înainte de data de reziliere. Index își rezervă dreptul de a subcontracta sau delega în orice mod oricare sau toate obligațiile care îi revin în temeiul oricărui contract unei terțe părți sau agent.

Prin accesarea si inscrierea datelor dvs. pe acest Site acceptati conditiile de mai sus si sunteti de acord ca acesta are valoarea unui contract, acceptat in mod tacit, intre Utilizator si detinatorul Site-ului. In cazul in care nu doriti sa fiti angajati si sa respectati regulile descrise mai sus, va rugam sa nu folositi Serviciile puse la dispozitie de acest Site.

Termenele si Conditiile prezente se supun unor revizuiri periodice.